ГоловнаЕкономікаДержава

Держфінмоніторинг підписав угоду про співпрацю з фінансовою розвідкою Великобританії

Сторони будуть обмінюватися інформацією про фінансові операції, які, можливо, пов'язані з підозрою в легалізації доходів.

Держфінмоніторинг підписав угоду про співпрацю з фінансовою розвідкою Великобританії
Игорь Черкасский

Державна служба фінансового моніторингу України підписала з Підрозділом фінансової розвідки Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Як повідомляє прес-служба відомства, підписантами виступили голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський і голова Підрозділу фінансової розвідки Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Ян Мінот.

"Так, Держфінмоніторинг і Підрозділ фінансової розвідки Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії будуть обмінюватися інформацією про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з підозрою в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення. На сьогодні Держфінмоніторингом укладено 76 міжнародних угод про співробітництво з підрозділами фінансових розвідок іноземних держав", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, з початку року Державна служба фінансового моніторингу виявила підозрілі фінансові операції на 328,5 млрд гривень і відправила в правоохоронні органи 357 матеріалів у справах про відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram