ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" почала експлуатацію локомотивів General Electric

Тепловози відправили возити сировину на півдні України.

"Укрзалізниця" почала експлуатацію американських локомотивів General Electric.

"Перший з нових локомотивів General Electric вирушив сьогодні в рейс близько 13:00. Він везе 3824 тонни руди для маріупольських підприємств. Це історичний рейс для всієї української залізниці", - написав у фейсбуці в.о. голови правління Євген Кравцов.

В експлуатацію введено вісім локомотивів серії GE Evolution, ще 12 очікуються до кінця року. Вони будуть працювати на півдні України.

Частину направили возити сировину для маріупольських меткомбінатів на неелектрифікованій ділянці Комиш-Зоря - Волноваха. Інші будуть возити зерно на експорт з Миколаївського порту.

За словами Кравцова, кожен новий локомотив буде економити компанії по 10 млн гривень на рік.

Нових локомотивів УЗ не отримувала вже 25 років.

Нагадаємо, 23 лютого УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерство з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає постачання до 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування.

За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ), УЗ до кінця першого кварталу 2019 року отримає 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

Партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом - найбільша в історії незалежної України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram