ГоловнаЕкономікаБізнес

Апеляційний суд підтвердив повернення ЗТМК державі

Договір про створення ТОВ з Фірташем розірвали.

Апеляційний суд підтвердив повернення ЗТМК державі
Фото: akzent.zp.ua

Центральний апеляційний суд 12 грудня підтвердив рішення Госпсуду Запорізької області про розірвання договору між ФДМ і кіпрською компанією Tolexis Trading Limited про створення ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомила, що рішення передбачає повернення майнового комплексу підприємства зі статутного фонду ТОВ.

Процедура реального повернення комбінату почнеться після оголошення повного тексту постанови суду.

Компанія Tolexis Trading Limited і Фонд держмайна в листопаді 2013 року створили ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", якому відійшов майновий комплекс однойменного державного підприємства. Частка держави в новій компанії склала 51% за рахунок майнового комплексу ЗТМК. Tolexis Trading мав інвестувати в модернізацію підприємство $110 млн і за це отримати частку 49%.

Після цього на підприємстві з'явився наближений до Tolexis Trading менеджмент, який направив на модернізацію виробництва тільки 20 млн гривень. Решту коштів, за версією слідства, були розтрачені на погашення старих боргів ДП "ЗТМК" за енергоносії і перед кредиторами, пов'язаними з Group DF.

2016 року держава ініціювала розрив договору про створення ТОВ.

14 листопада 2016 року до суду було передано обвинувальний акт стосовно директора ТОВ "ЗТМК" Володимира Сівака. Його звинуватили в розтраті 492 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram