ГоловнаЕкономікаФінанси

​Фонд гарантування продав "токсичні" активи на 6 млрд гривень за 2% від вартості

Пул складався з 35 непрацюючих кредитів Єврогазбанку, Актив-Банку і Дельта Банку.

​Фонд гарантування продав "токсичні" активи на 6 млрд гривень за 2% від вартості
Фото: Сергей Нужненко

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав пул непрацюючих кредитів на 6 млрд гривень, які перебувають в заставі Національного банку, за 2% від балансової вартості.

Про це повідомила заступник директора-розпорядника ФГВФО Світлана Рекрут у фейсбуці.

"Сьогодні вдалий день! Фонд гарантування реалізував пул активів вартістю понад 6 млрд грн, які перебувають у заставі Національного банку України, через американського радника FFN... Цей пул вдалося реалізувати за більш ніж 130 млн грн. Це понад 2% від балансової вартості. До того ж від попередніх індивідуальних продажів деяких активів, що входили до складу пулу, вдалося виручити ще понад 80 млн грн. Вважаю це хорошим результатом", - заявила вона.

Це перший випадок вдалого продажу за допомогою FFN, зазначає профільне видання Finclub.

На сайті ФГВФО кажуть, що в пул входили переважно права вимоги за кредитними договорами збанкрутілих Єврогазбанку, Актив-банку, Дельта Банку. Пул з 35 кредитів, який пропонувався через FFN, складався з комерційних кредитів, за якими не виконуються кредитні зобов'язання. Кредити з цього пакету забезпечені різними видами застави. Серед найпривабливіших активів Фонд називає обладнання для сонячної енергетики в Миколаївській області, земельні ділянки в Київській області, обладнання для насіннєвого заводу в Рівненській області.

Ще один пул на 8,3 млрд грн підготовлений для продажу на Exitopartners and Cohen&Company, торги щодо нього будуть проходити 20 грудня. Третій пул на 6,4 млрд грн підготовлено до продажу на Debtx, торги щодо нього призначені на 19 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram