ГоловнаЕкономікаБізнес

Держрибагентство заявило про можливу втрату промислів в Азовському морі

Зрив українсько-російської комісії з рибальства загрожує збитками.

Держрибагентство заявило про можливу втрату промислів в Азовському морі
Фото: dpsu.gov.ua

Українські рибалки з січня не зможуть здійснювати діяльність в Азовському морі без протоколу українсько-російської комісії з питань рибальства щодо розподілу квот на вилов риби на 2019 рік.

Про це заявило Державне агентство рибного господарства "Укрінформу".

Його повинні були підписати в жовтні, але роботу комісії зірвали.

"Відсутність протоколу позбавить українських рибалок можливості добувати водні біоресурси в законодавчому полі", - йдеться в заяві.

Така ситуація в Азовському морі може призвести до непередбачуваних наслідків, зокрема, посилення тиску на українських рибалок, втрати акваторії активного промислу і, як наслідок, падіння загального улову водних біоресурсів.

За інформацією Держрибагентства, сьогодні промисел в Азовському морі здійснює 91 суб'єкт господарювання, який отримав дозвіл на промисловий вилов водних біоресурсів із залученням понад 800 суден і човнів різної довжини.

Нагадаємо, що використання акваторії Азовського моря, яке є внутрішнім морем України і Росії, досі регламентується двома договорами між країнами: в 1993 році - угодою про так зване квотування вилову риби, і 2003 року - договором між Україною і РФ про співпрацю і використання Азовського моря і Керченської протоки.

Вилов риби в Азовському морі досі є лімітованим і щороку розподіляється між країнами в рамках чинної угоди 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram