ГоловнаЕкономікаДержава

Якнайшвидше ухвалення закону про "зелені аукціони" позитивно вплине на нові інвестпроекти, - ЄБА

Від упровадження цього закону буде залежати, яким чином і як швидко цей ринок буде продовжувати працювати.

Якнайшвидше ухвалення закону про "зелені аукціони" позитивно вплине на нові інвестпроекти, - ЄБА
Фото: dtek.com

Інвесторам необхідне стабільне законодавство для планування і запуску нових проектів у «зеленій енергетиці». Таку думку висловив Ярослав Петров, співголова комітету палива і енергетики Європейської Бізнес Асоціації, партнер юридичної фірми Asters, коментуючи законопроект №8449, який запускає механізм «зелених аукціонів» уже з 2020 року, повідомляє УНІАН.

«Це важливо, тому що будь-який інвестор буде приходити, тільки коли є стабільне законодавче поле. На цей момент маємо всі передумови, щоб розвивався цей сектор («зелена енергетика»). Але ми знаємо, що зараз також відбувається період законодавчих змін, є законопроект №8449 у парламенті, який передбачає впровадження аукціонів. Від впровадження цього закону буде залежати, яким чином і як швидко цей ринок буде продовжувати працювати», - зазначив Ярослав Петров.

Як повідомляли, минулого тижня комітет з ПЕК Верховної Ради проголосував за винесення в Парламент законопроекту № 8449 про введення нової системи підтримки альтернативної енергетики (зелені аукціони). Законопроект мали розглянути в четвер, проте в останній момент його було перенесено на наступний пленарний тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram