ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнес позитивно оцінює реформу ДАБІ, - ЄБА

За останні кілька років у будівельній сфері впроваджено кілька значущих реформ.

Бізнес позитивно оцінює реформу ДАБІ, - ЄБА
Фото: eba.com.ua

Українські та міжнародні компанії-члени Європейської бізнес асоціації (ЄБА) позитивно оцінюють реформи та інновації, впроваджені в будівельній галузі за останні роки. Про це заявляють в ЄБА.

В асоціації нагадують, що за останні кілька років у будівельній сфері впроваджено кілька важливих реформ. Зокрема, були змінені та вдосконалені на рівні Закону дозвільні процедури щодо будівництва, реконструкції та прийняття в експлуатацію об'єктів, а також ліцензування господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури. Проведено децентралізацію повноважень Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) та інше.

"Запроваджено механізм "Прозора ДАБІ", який дозволяє усі бюрократичні та потенційно корупційні процедури проходити онлайн. Відкрита система розгляду дозвільних документів є якісним механізмом забезпечення прозорості дозвільних процедур у будівництві", - говорять в ЄБА.

Вони також відзначили конструктивне співробітництво бізнесу з Державною архітектурно-будівельною інспекцією (ДАБІ). "Звернення від бізнесу досить оперативно розглядались, проводились консультації та зустрічі з компаніями. За останні кілька років таких було близько 20. Станом на зараз із проблемними моментами, які можна було б адресувати до ДАБІ, компанії до нас не звертались", - підкреслили в ЄБА. За їх словами, запити від членських компаній асоціації відпрацьовувались в ДАБІ прозоро, ефективно і оперативно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram