ГоловнаЕкономікаДержава

СЕТАМ повторно виставило на продаж арештований корабель "Норд" зі знижкою 10%

На перших торгах були відхилені заявки всіх учасників.

СЕТАМ повторно виставило на продаж арештований корабель "Норд" зі знижкою 10%
Арестованное российское судно "Норд"
Фото: АРМА

Державне підприємство СЕТАМ знизило ціну на арештоване російське судно "Норд" на 10% - до 1,47 млн гривень - і повторно виставило його на продаж. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

"Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, повторно виставило на державному онлайн-аукціоні OpenMarket арештований рибальський чорноморський сейнер "Норд" зі зниженням ціни на 10%", - сказано в повідомленні.

Судно побудовано 1989 року в місті Азов (Ростовська область, Росія). Довжина корабля - 23,6 м, ширина - 6,5 м, потужність головного двигуна - 165 кВт, чиста місткість - 32 тонни.

Дата проведення торгів - 26 грудня, стартова ціна - 1 468 473 гривні.

Гарантійний внесок для участі (повертається в разі програшу) - 101 636 гривень.

Нагадаємо, 7 листопада торги з продажу арештованого російського риболовецького судна "Норд" за 1,6 млн гривень не відбулися через відхилення заявок усіх покупців.

Російський сейнер "Норд" з 10 членами екіпажу на борту затримали 25 березня 2018 року. Капітану Володимиру Горбенку інкримінували ст.332-1 Кримінального кодексу (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам країни) і ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). 30 серпня Горбенкові повідомили про завершення досудового розслідування.

Іншим членам екіпажу інкримінували ч.2 ст.204 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

30 жовтня члени екіпажу "Норд" виїхали в окупований Росією Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram