ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ анонсував кобейджингові картки "Простір" і UnionPay

Китайці знайшли спосіб швидко зайти на український ринок.

Національна платіжна система "Простір" домовилася про спільний випуск карток з китайською UnionPay International, яка нещодавно вирішила вийти на український ринок.

Договір про емісію кобейджингових карт 10 грудня в Пекіні підписали глава Національного банку Яків Смолій і генеральний директор UnionPay International Цай Цзяньбо.

Фото: bank.gov.ua

"Підписання договору про емісію кобейджингових карт з UnionPay International є вигідним для обох сторін. Це дозволить китайській платіжній системі швидко запустити в Україні емісію платіжних карток, які працюватимуть у всій платіжній інфраструктурі на території нашої країни, а національній платіжній системі - підтримати функціонал транскордонних операцій", - цитує Смолія прес-служба НБУ.

Це перший кобейджинговий проект в історії української національної платіжної системи. Угода не передбачає фінансових зобов'язань сторін, а її метою є партнерський розвиток продуктів обох платіжних систем.

Емісія кобейджингових карток "Простір" та UnionPay розпочнеться після досягнення безпосередніх домовленостей із зацікавленими банками-емітентами.

Кобейджингові картки - це картки, які поєднують платіжні технології та логотипи двох платіжних систем і приймаються платіжною інфраструктурою цих систем, що дозволяє значно розширити мережу використання такого спільного продукту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram