ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКП почала встановлювати нові тарифи на тепло і гарячу воду

Нові платіжки почнуть надходити в лютому.

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг на засіданні 10 грудня почала встановлювати нові тарифи на теплову енергію з урахуванням підвищеної з 1 листопада ціни на газ.

Голова комісії Оксана Кривенко повідомила, що комісія встигла розглянути тарифи для 18 ліцензіатів. Завтра розглянуть ще вісім компаній.

Згідно з іншим проектом рішення, який розглядала комісія, вказані нові тарифи для кінцевого споживача "Білоцерківтепломережі", "Броваритепловодоенергії", київської "Євро-Реконструкції", львівського "Залізничтеплоенерго", "Івано-Франківськтеплокомуненерго", дніпровського "КОМЕНЕРГОСЕРВІС", "Краматорськтеплоенерго", "Криворіжтепломережі", "Львівтеплоенерго", "Мелітопольських теплових мереж", "Миколаївоблтеплоенерго", "Миколаївської теплоелектроцентралі", запорізьких "Міських теплових мереж", чернігівського "Облтеплокомуненерго", "Полтаватеплоенерго", "Сумитеплоенерго", дніпровського "Теплоенерго", чернігівської "ТехНова", "Харківських теплових мереж" і "Шосткинського підприємства Харківенергоремонт".

Тариф більшості постачальників збільшиться приблизно на 15-20%. Наприклад, у Броварах гаряча вода подорожчає з 74,88 грн до 87,62 грн за кубометр за наявності рушникосушки і з 69,34 грн до 81,02 грн за кубометр без рушникосушки. Опалення подорожчає з 29,4 грн за кв. м опалювальної площі до 35,01 грн.

Тариф "Євро-Реконструкції", яка забезпечує тепловою енергію два лівобережні райони Києва, збільшиться на 4%.

Тарифи на теплову енергію набудуть чинності з 1 січня. Відповідно, нові платіжки почнуть надходити вже в лютому.

Нагадаємо, що з 1 листопада ціна на газ для населення зросла на півтори гривні - до 8,55 грн за кубометр. Приблизно 80% ціни на теплову енергію - це вартість газу, тому опалення і гаряча вода неминуче повинні подорожчати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram