ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна і Китай відновили валютний своп на 15 млрд юанів

Це вже третя подібна угода між НБУ і Народним банком Китаю.

Україна і Китай відновили валютний своп на 15 млрд юанів
Фото: bank.gov.ua

Національний банк України і Народний банк Китаю 10 грудня підписали угоду про відновлення валютного свопу для валют китайський юань/гривня на суму до 62 млрд гривень і 15 млрд китайських юанів.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Договір про валютний своп 10 грудня підписали голова Національного банку України Яків Смолій і голова Народного банку Китаю Й Ган під час робочого візиту Якова Смолія в Пекін.

Підписаний договір - вже третя така угода між Національним банком України і Народним банком Китаю. Перший підписали ще у 2012 році за головування Сергія Арбузова, але він так і не запрацював. Термін дії попереднього трирічного договору на суму до 54 млрд грн і 15 млрд юанів, який підписувала Валерія Гонтарева, минув у червні 2018 року.

"Китай - це другий найбільший торговий партнер України за товарообігом, а роль юаня в міжнародній торгівлі зростає. Доступ до коштів, отриманих за договором, сприятиме здійсненню торгівлі між Україною і Китаєм у юанях. Договір буде сприяти подальшій економічній співпраці між нашими двома країнами", - заявив Смолій.

Валютний своп - валютна операція за договором, умови якого передбачають купівлю (продаж, обмін) іноземної валюти зі зворотним її продажем (купівлею, обміном) на певну дату в майбутньому з фіксацією умов цих операцій (курсів, обсягів, дат валютування тощо) під час укладення договору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram