ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман попередив про зниження зарплат керівників держкомпаній

"Жодного контракту з "космічними" зарплатами не підпишу".

Гройсман попередив про зниження зарплат керівників держкомпаній
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін буде переглядати в бік зменшення заробітні плати керівників державних компаній, контракти з якими в цей час завершуються.

"Усі контракти з високооплачуваними керівниками державних підприємств, що завершуються, будуть переглядатися на нових умовах з нормальними заробітними платами, а не "космічними". Я жодного контракту з "космічними" зарплатами не підпишу. Тобто зараз ці контракти закінчуються, після цього ми будемо пропонувати абсолютно нормальні та помірні заробітні плати", - сказав він на засіданні Верховної Ради в п'ятницю.

Нагадаємо, влітку 2018 року Кабмін вирішив заборонити виплату бонусів у держкомпаніях. Рішення Кабміну пов'язане з рішенням наглядової ради "Нафтогазу" виплатити 46,3 млн доларів премій топ-менеджменту компанії за перемогу над "Газпромом" у Стокгольмському суді.

Завдяки цьому рішенню голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв, який у 2017 році отримав 47,1 млн гривень зарплати і додаткових поточних премій, у травні 2018-го одержав ще 7,9 млн доларів. Коболєв переказав свій бонус мамі за кордон, у США. Комерційному директору Юрію Вітренкові виплатили 6 млн доларів.

В.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, відповідно до контракту, отримує 1,2 млн гривень на місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram