ГоловнаЕкономікаДержава

Київрада планує розірвати договір оренди земділянок під "Патріотикою на озерах"

"Можливо, так забудовник зрозуміє, що не можна нехтувати інтересами суспільства".

Київрада планує розірвати договір оренди земділянок під "Патріотикою на озерах"
Фото: Макс Требухов

Київська міська рада планує розірвати договір оренди землі з ТОВ "Контактбудсервіс", яке виступає замовником будівництва житлового масиву "Патріотика на озерах" на Осокорках.

За це рішення в першому читанні 6 грудня проголосували 94 депутати.

"Забудовник не почув ні міську адміністрацію, ні громадськість. Учора роботи на будівництві продовжилися. Тому сьогодні ми виносимо на розгляд проект рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки на Осокорках. Можливо, так забудовник зрозуміє, що не можна нехтувати інтересами суспільства, інтересами міста!" - прокоментував рішення Київради мер Віталій Кличко.

Підставою для розірвання договору вказано наявність заборгованості в розмірі 65 млн гривень за оренду землі. Крім того, забудовник порушив терміни освоєння земельної ділянки - будівництво там мало розпочатися ще у 2008 році.

На території між озерами Тягле і Небреж у мікрорайоні Осокорки Центральні (південний схід Києва) заплановане будівництво величезного ЖК "Патріотика на озерах". До його складу повинні увійти сорок три 26-27-поверхові будинки. Девелопер проекту - банк "Аркада". Замовником виступає компанія "Контактбудсервіс", в оренді якої перебувають ділянки під забудову. Їх передали їй у 2005 році під будівництво житлового масиву.

Голова правління "Аркади" Костянтин Паливода на засіданні Київради заявив, що будівельні роботи зупинено 5 грудня.

"Питання непросте. Але необхідно шукати компроміс. Тому ми прийняли рішення прислухатися до рекомендацій нашого мера і питання вирішувати на містобудівній раді. З учорашнього обіду ми зупинили всі будівельні роботи. Сьогодні вранці вся будівельна техніка, здатна рухатися своїм ходом, покинула будівельний майданчик. Робітники пішли ще вчора після обіду", - заявив він.

Нагадаємо, 2016 року Київрада підтримала петицію про створення ландшафтного парку в мікрорайоні Осокорки замість житлової забудови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram