ГоловнаЕкономікаФінанси

Міжнародні резерви України знову менші за $18 млрд

Національний банк відзвітував про динаміку валютних запасів за листопад.

Міжнародні резерви України знову менші за $18 млрд
Фото: facebook/НБУ

Міжнародні резерви України, які на початку листопада завдяки розміщенню євробондів уперше за півроку перевищили $18 млрд, до кінця місяця скоротилися до $17,712 млрд.

Про це йдеться на сайті НБУ.

У листопаді 2018 року уряд отримав 2 млрд доларів від розміщення єврооблігацій і 82,9 млн доларів від продажу облігацій внутрішньої державної позики.

Платежі в межах державного боргу були меншими, ніж надходження від продажу державних цінних паперів. У листопаді уряд і Національний банк оплатили на користь Міжнародного валютного фонду 439,1 млн доларів (в еквіваленті).

Інші платежі уряду з обслуговування і погашення державного боргу в іноземній валюті склали 238,2 млн доларів в еквіваленті, з яких 149,1 млн доларів у державних облігаціях внутрішньої державної позики і 18,5 млн доларів - за єврооблігаціями.

Усього станом на 1 грудня 2018 року обсяг міжнародних резервів покриває 3 місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Національного банку.

Нагадаємо, МВФ вважає, що розмір резервів України повинен перевищувати 30 млрд доларів. Востаннє вони перебували на такому рівні ще в середині 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram