ГоловнаЕкономікаДержава

МОЗ пояснило аномальні зарплати керівництва в жовтні

Раз на рік чиновники отримують додаткові виплати.

МОЗ пояснило аномальні зарплати керівництва в жовтні
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я України пояснило, чому в жовтні керівництво відомства отримало незвично великі суми як заробітну плату. У МОЗ заявляють, що саме в жовтні співробітники міністерства отримують додаткові виплати матеріальної допомоги.

"За жовтень заступники міністра отримали вдвічі вищі зарплати, ніж у середньому за рік. Йдеться про матеріальну допомогу - одноразову додаткову виплату, яка не перевищує суму середньої зарплати за місяць. Така допомога є невід'ємною частиною соціального пакету кожного співробітника кожного міністерства і може бути використана для вирішення особистих соціально-побутових питань - оренди або ремонту житла, оздоровлення дітей або інших членів сім'ї", - сказано в заяві прес-служби.

Розмір заробітної плати керівництва МОЗ України істотно відрізняється щомісяця, оскільки на рівень виплат впливає низка факторів. Крім премії і надбавок за інтенсивність праці та вислугу років, це, наприклад, компенсація відряджень і невикористаної відпустки.

"Наприклад, заступник міністра Роман Ілик у лютому 2018 отримав менш ніж 10 тис. грн, у квітні - понад 57 тис. грн, а в липні - майже 31,5 тис. грн. А заступник міністра Олександр Лінчевський у січні отримав 29,5 тис. грн, а в липні - трохи більше ніж 58 тис. грн. Заступник міністра з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина в лютому отримала трохи більше за 28 тис. грн, а, наприклад, у квітні - 56,6 тис. грн", - повідомляє МОЗ.

В.о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун отримала найменшу зарплату з усіх керівників міністерства. За жовтень ця сума склала 25 357,47 грн. Зокрема, в цю суму увійшли кошти на відрядження та невикористану відпустку.

У МОЗ підкреслили, що зарплата і додаткові виплати керівництву в жовтні 2018 ніяк не пов'язані з додатковими коштами, виділеними з державного бюджету, або перерозподілом витрат з інших програм міністерства.

Нагадаємо, в жовтні зарплата заступників міністра охорони здоров'я в Україні склала від 117 до 140 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram