ГоловнаЕкономікаДержава

Збанкрутілий суднобудівний завод "Океан" продали за 122 млн гривень

Стартова ціна підприємства становила 1,8 млрд гривень.

Збанкрутілий суднобудівний завод "Океан" продали за 122 млн гривень
Фото: news2000.com.ua

Майновий комплекс Публічного акціонерного товариства "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" продали товариству з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Аннона" за 122,195 мільйона гривень.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ліквідатора підприємства Ірину Сербін.

Стартова ціна підприємства становила 1,8 млрд гривень, але після декількох аукціонів, що не відбулися, перед сьогоднішніми торгами вона знизилася до 1,16 млрд гривень.

Торги проходили зі зниженням початкової вартості.

Завод "Океан" засновано в 1951 році, зараз він є публічним акціонерним товариством і спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн. Підприємство розташоване в південній частині міста - на лівому березі річки Південний Буг з відкритим виходом до Чорного моря.

З 2012 року завод перебуває у скрутному фінансовому становищі. 1 листопада 2013 року його визнано банкрутом за рішенням Госпсуду Миколаївської області. У травні 2014 року, після зміни влади в Україні, Вищий госпсуд скасував це рішення.

У 2016 році в "Смарт-холдингу" Вадима Новинського проходили обшуки, пов'язані з банкрутством "Океану". Завод "Океан" не входить у холдинг Новинського, але перебуває в оперативному управлінні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram