ГоловнаЕкономікаФінанси

Заступник голови НБУ може втратити роботу через банкрутство ВТБ Банку

Сергій Холод до липня входив до правління цього банку.

Заступник голови НБУ може втратити роботу через банкрутство ВТБ Банку
Фото: Цензор

Заступник голови Національного банку Сергій Холод може втратити роботу через банкрутство ВТБ Банку, яке сталося 27 листопада.

Профільне видання Finclub нагадує, що Холод, який у липні став заступником глави НБУ Якова Смолія, щоб курирувати в центробанку ринок платіжних систем і грошовий обіг, раніше був заступником голови ВТБ Банку. Зараз керівникам і власникам збанкрутілих банків заборонено протягом трьох років від банкрутства банку обіймати керівну посаду або бути співвласниками у будь-яких інших банках.

І оскільки протягом року до дня неплатоспроможності ВТБ Банку Холод "понад шість місяців" входив до його правління (звільнився 20 липня після 53 місяців роботи у банку), його ділова репутація також стала небездоганною.

Цей факт є "ознакою відсутності бездоганної ділової репутації фізичної особи" і обіцяє йому негативні наслідки. Згідно зі ст. 20 закону "Про Національний банк України", втрата бездоганної ділової репутації є прямою підставою для звільнення заступника голови НБУ Сергія Холода. Відповідне кадрове рішення має ухвалити Рада Нацбанку.

Сергій Холод входив до правління ВТБ Банку з лютого 2014 року. До цього працював у таких банках, як Таскомбанк, Сведбанк, Індекс Банк, Райффайзенбанк Україна/ОТП Банк. У 90-х і на початку 00-х років також працював у НБУ, тоді він керував створенням і розвитком електронної пошти та телекомунікаційної мережі системи електронних платежів НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram