ГоловнаЕкономікаФінанси

ВТБ пригрозив Порошенкові судом через свою українську "дочку"

"Хотіли б нагадати Порошенкові, що ВТБ (Україна) було побудовано на базі банку, яким він володів".

ВТБ пригрозив Порошенкові судом через свою українську "дочку"
Фото: izvestia.nikolaev.ua

Група ВТБ пригрозила звернутися в міжнародний суд для стягнення з президента Петра Порошенка грошових коштів, витрачених на купівлю в нього банку "Мрія" в 2006 році.

Про це йдеться в заяві фінустанови.

Така загроза пов'язана з арештом активів української дочки ВТБ, яка була створена на базі "Мрії".

"Хотіли б нагадати панові П. А. Порошенку, що ВТБ (Україна) було побудовано на базі банку "Мрія", яким він володів, і який група ВТБ придбала в нього в 2006 році. Група ВТБ залишає за собою право звернутися в міжнародний суд з приводу стягнення з пана П. А. Порошенка коштів, витрачених на купівлю банку", - заявили в ВТБ.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва 5 вересня арештував акції Промінвестбанку, СберБанку і ВТБ Банку за позовом Коломойського.

Позивачі подали відповідний позов на виконання рішення Арбітражного суду Гааги від 2 травня про стягнення з Росії компенсації за відібрану в Криму нерухомість. Через порушення Росією угоди між Кабінетом Міністрів України і урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій від 27.11.1998 року на користь позивачів було присуджено стягнути $139 млн з Росії.

Апеляційний суд Києва вирішив, що на території України є майно, яке належить Російській Федерації і на яке може бути накладено стягнення.

Окрім арешту акцій банків з російським капіталом, суд заборонив банкам проводити ліквідацію або реорганізацію юрособи, а також проводити будь-які дії, спрямовані на продаж належного майна.

Після цього у ВТБ виникли проблеми з ліквідністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram