ГоловнаЕкономікаБізнес

Рада директорів Mitsubishi слідом за Nissan звільнила Карлоса Гона

Топ-менеджер втратив обидві посади в Японії.

Рада директорів Mitsubishi слідом за Nissan звільнила Карлоса Гона
Фото: EPA/UPG

Японський автовиробник Mitsubishi Motors Corp у понеділок ухвалив рішення про звільнення Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Цю посаду тимчасово зайняв гендиректор концерну Осаму Масуко, пише Reuters.

Японська влада тиждень тому звинуватила бразильського топ-менеджера в приховуванні десятків мільйонів доларів доходів. Після цього Гона звільнили з посади голови Nissan, яку він займав з 2001 року.

Mitsubishi і Nissan входять в один альянс з французьким виробником Renault. Разом вони є одним із найбільших автовиробників у світі поряд з Volkswagen і Toyota Motor.

Renault, де Гон займає пости гендиректора і голови ради директорів, поки що вирішив не звільняти його.

Гон і ще один член ради директорів Nissan Грег Келлі були заарештовані 19 листопада слідчими токійської прокуратури за підозрою в порушенні японського фінансового законодавства.

Бразилець Гон - один із небагатьох іноземних топ-менеджерів в Японії. Він починав свою кар'єру в Michelin у Франції, потім перейшов у Renault. У 1999 році приєднався до Nissan, коли той був куплений французьким виробником, а в 2001 році став гендиректором та врятував Nissan від банкрутства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram