ГоловнаЕкономікаФінанси

Лондонський суд вирішив, що не може розглядати позов ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова

Наказ про всесвітній арешт активів наразі залишається чинним.

Лондонський суд вирішив, що не може розглядати позов ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова
Будівля Королівського суда в Лондоні
Фото: EPA/UPG

Високий суд Лондона вирішив, що не має юрисдикції для розгляду позову ПриватБанку проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Про це повідомила прес-служба банку.

"Незважаючи на те, що суддя визнав, що банк став жертвою масштабних шахрайських дій - на суму приблизно від 329 млн дол. США до 1.2 млрд дол. США, - він дійшов висновку, що англійський суд не має юрисдикції для розгляду позову банку проти його колишніх акціонерів", - йдеться у заяві ПриватБанку.

Це рішення не скасовує наказ про всесвітній арешт активів. Він залишається чинним до розгляду в апеляційному суді "інших питань банку щодо отримання дозволу на оскарження з інших підстав".

Юридична фірма "Хоган Ловеллс", яка представляє інтереси українського банку, повідомила про намір продовжити розгляд в апеляційному суді.

"Якщо, як ми очікуємо, позовні вимоги банку в остаточному підсумку будуть приведені до судового розгляду в Англії, той факт, що відповідачі не намагалися виправдати документацію, яка використовувалася для обґрунтування незаконного привласнення коштів, ускладнить їм захист від позовних вимог банку по суті", - заявив партнер юрфірми Річард Льюїс.

Нагадаємо, що Коломойський і Боголюбов не є резидентами Великобританії. Коломойський зараз живе в Ізраїлі, а Боголюбов переїхав з Лондона до Швейцарії і розлучився з дружиною.

ПриватБанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року, коли попередні власники - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram