ГоловнаЕкономікаФінанси

Верховний Суд підтвердив правомірність рішень НБУ щодо ліквідації банку "ТК Кредит"

"ТК Кредит" - перший банк, виведений з ринку за непрозору структуру власності.

Верховний Суд підтвердив правомірність рішень НБУ щодо ліквідації банку "ТК Кредит"
Фото: argumentua.com

Верховний Суд задовольнив заяву Національного банку України про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду від 20 квітня 2017 року за позовом акціонера банку "ТК Кредит" - ТОВ "Торговий дім" Еко-вугілля України" до НБУ.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

Зазначається, що суд скасував цю постанову і залишив чинним рішення судів попередніх інстанцій, якими у задоволенні позову ТОВ "Торговий дім" Еко-вугілля України" було відмовлено повністю.

Суд вищої інстанції поставив крапку у тривалій судовій тяганині, яка почалася ще 2016 року в Донецькому окружному адміністративному суді. Тоді акціонер КБ "ТК Кредит" у своєму позові до Національного банку і ФГВФО просив суд визнати протиправними рішення про виведення банку з ринку та примусити регулятора відновити його діяльність.

Нагадаємо, "ТК Кредит" став першим банком, виведеним з ринку за непрозору структуру власності. Рішення про визнання його неспроможним правління Національного банку прийняло 9 лютого 2016 року.

НБУ неодноразово попереджав, що якщо банк не надасть інформацію про власників, його виведуть з ринку.

За останніми даними, наданими "ТК Кредит" Нацбанку, він належить двом десяткам компаній, за яким стоїть ціла низка осіб з громадянством України, ПАР і Кіпру.

Станом на 1 жовтня 2015 року "ТК Кредит" входив до групи невеликих банків з активами 1,95 млрд гривень. За цим показником він займав 52 місце в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram