ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україну доставили 76 тисяч тонн африканського вугілля для Криворізької ТЕС

Це другий балкер з енергетичним вугіллям з ПАР за останній час.

В Україну доставили 76 тисяч тонн африканського вугілля для Криворізької ТЕС
Фото: port-yuzhny.com.ua

Увечері 22 листопада в порту "Южний" пришвартувався балкер Stella Dora, який доставив в Україну 76 тисяч тонн вугілля для Криворізької ТЕС холдингу ДТЕК.

Про це повідомила прес-служба порту.

Фото: port-yuzhny.com.ua

Це другий балкер з енергетичним вугіллям з ПАР, який зайшов у "Южний" з початку опалювального сезону. Перший прибув 14 листопада, він привіз 50,5 тисячі тонн вугілля для Дарницької і Чернігівської ТЕЦ.

Прес-служба ДТЕК зазначила, що Криворізька ТЕС - одна з трьох станцій України, яка працює на дефіцитному антрациті, поклади якого були захоплені Росією на Донбасі. "Сьогодні зусилля компанії спрямовані на те, щоб ТЕС ДТЕК працювали на українському вугіллі. У жовтні ми перевели третій за рахунком блок Придніпровської ТЕС на газове вугілля. Тепер готуємо до переведення один із блоків Криворізької станції. Поки ж імпортний антрацит дозволить покривати потреби енергосистеми України і забезпечувати теплом 13,5 тисячі жителів Зеленодольська", - заявив ДТЕК.

Нагадаємо, 16 лютого 2017 року президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України і посилення захисту критичної інфраструктури". Серед зазначених заходів - модернізація блоків ТЕС, що працюють на імпортному антрациті з метою використання ними вугілля газової групи вітчизняного видобутку.

21 червня 2018 року Рада Оптового ринку електроенергії ухвалила рішення звернутися з листом до Міністерства економічного розвитку і торгівлі для отримання дозволу Кабінету Міністрів України на зміну правил ОРЕ, якими передбачається першочергове включення блоків ТЕС, що працюють на українському вугіллі марки "Г", перед блоками, які працюють на імпортному антрациті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram