ГоловнаЕкономікаДержава

Мінсоцполітики винесло на обговорення проект про виплату субсидій у грошовій формі

Субсидія буде нараховуватися відразу на рахунок постачальника послуги, а потім розподілятися по рахунках одержувачів.

Мінсоцполітики винесло на обговорення проект про виплату субсидій у грошовій формі
Фото: gde.kg

Міністерство соціальної політики України оприлюднило для громадського обговорення проект постанови Кабінету міністрів про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Згідно з проектом, субсидії надаватимуться не шляхом субвенцій місцевим бюджетам, а безпосередньо з державного бюджету України.

Монетизація субсидій передбачає, що Мінсоцполітики переказуватиме кошти на рахунок в АТ "Ощадбанк" для переказу на рахунки керівників багатоквартирних будинків і постачальників комунальних послуг. Після цього вони розподілятимуть кошти по особових рахунках одержувачів житлових субсидій.

Проект передбачає монетизацію субсидій з 1 січня 2019 року для тих громадян, які вперше звернуться за субсидією, з подальшим поширенням практики на всіх субсидантів.

Нагадаємо, у проекті державного бюджету на 2019 рік, який уряд подав до парламенту на розгляд у другому читанні, передбачено видатки на житлові субсидії в розмірі 55,095 млрд грн. Після першого читання витрати розділили на дві бюджетні програми: програму місцевих бюджетів надається субвенція на надання пільг та житлових субсидій у сумі 35,095 млрд грн. За другою програмою Мінсоцполітики отримає 20 млрд грн на надання пільг та субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram