ГоловнаЕкономікаДержава

Госпсуд відмовився повернути "Укртелеком" у держвласність

У зустрічному позові "ЕСУ" до Фонду держмайна суд відмовив.

Госпсуд відмовився повернути "Укртелеком" у держвласність
Фото: detector.media

Господарський суд Києва відмовив Фонду держмайна в позові до ТОВ "ЕСУ" про розірвання приватизаційного договору купівлі-продажу 92,79% акцій "Укртелекому" і стягнення 2,171 млрд грн.

Відповідне рішення суду від 7 листопада 2018 року оприлюднено в базі судових рішень, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з рішенням, крім цього суд відмовив у зустрічному позові "ЕСУ" до Фонду держмайна "про визнання припиненим зобов'язання за договором з огляду на неможливість його виконання".

Нагадаємо, в 2011 році компанія "ЕСУ" (належить австрійській компанії EPIC, зараз Raga Establishment) викупила в держави компанію "Укртелеком", заплативши 10,57 мільярда гривень за 92,79% акцій. У 2013 році група компаній СКМ Ріната Ахметова викупила акції телеком-оператора.

У травні 2017 року ФДМУ звернувся до суду з позовом до компанії "ЕСУ", вимагаючи розірвати договір купівлі-продажу акцій оператора через невиконання інвестиційних зобов'язань у розмірі 450 мільйонів доларів. 19 жовтня 2017 року Господарський суд Києва за позовом Фонду держмайна розірвав укладений у березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу акцій "Укртелекому" компанією "ЕСУ", тим самим повернувши пакет акцій "Укртелекому" в державну власність.

12 грудня 2017 року апеляційний суд відмовився задовольнити апеляцію компанії "ЕСУ" на рішення попередньої судової інстанції, згідно з яким у державну власність було повернуто компанію "Укртелеком".

У липні 2018 року Верховний Суд України задовольнив касаційну скаргу компанії "ЕСУ" на рішення судів про розірвання приватизаційного договору на 92,8% акцій "Укртелекому" і повернув справу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram