ГоловнаЕкономікаБізнес

Wizz Air збирається відновити роботу своєї української авіакомпанії

"Візз Ейр Україна" була закрита навесні 2015 року.

Wizz Air збирається відновити роботу своєї української авіакомпанії
Фото: EPA/UPG

Угорський авіаперевізник Wizz Air збирається відновити роботу своєї української авіакомпанії "Візз Ейр Україна", яка була закрита навесні 2015 року.

Про це повідомила прес-служба Wizz Air.

Це питання обговорювалося 21 листопада в Києві під час зустрічі генерального директора Wizz Air Джозефа Вараді та президента Петра Порошенка. Угорський перевізник повідомив, що має намір повернути ліцензію для "Візз Ейр Україна" вже в 2019 році.

У разі відновлення "Візз Ейр Україна" український авіапарк перевізника буде збільшений до 20 нових літаків Airbus A320 і Airbus A321 в Києві й інших регіонах. Сума запланованих інвестицій - 2,5 млрд євро. Це дозволить розширити мережу лоукост-маршрутів авіакомпанії в/з України і збільшити пасажиропотік до 6 млн осіб на рік до 2025 року.

"Відновлення діяльності "Візз Ейр Україна" сприяло б розвитку української авіаційної галузі, забезпечуючи високоефективні з точки зору витрат і якості пропозиції для подорожей для мільйонів українців і туристів, які хочуть відвідати Україну", - йдеться в повідомленні.

Wizz Air - найбільший лоукост-авіаперевізник у Центральній і Східній Європі, який виконує рейси більш ніж за 600 маршрутами з 25 баз, поєднуючи 142 напрямки в 44 країнах. Флот авіакомпанії складається зі 105 літаків Airbus A320 і A321.

Нагадаємо, після закриття "Візз Ейр Україна" рейси в Україну виконувала Wizz Air Hungary.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram