ГоловнаЕкономікаБізнес

Уряд готує новий удар по промисловості, - Галасюк про еко-податок

Ініційоване урядом збільшення екологічного податку для промисловості у більш ніж 70 разів завдасть серйозного удару по українській промисловості

Уряд готує новий удар по промисловості, - Галасюк про еко-податок

Ініційоване урядом збільшення екологічного податку для промисловості у більш ніж 70 разів завдасть серйозного удару по українській промисловості. Позитивного ж ефекту для екології або економіки чекати не слід, вважає глава комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.

"Екологічний податок хочуть підняти у 70 разів. Причому без цільового спрямування на зменшення викидів або інші дієві способи покращення екології. Це фіскальний зашморг на шиї української промисловості", - пояснив він.

Як зазначає нардеп, десятки великих промислових підприємств, таких як Нікопольський завод феросплавів, звернення якого Галасюк виклав у себе на Facebook-сторінці, і сотні виробників, замість того, щоб інвестувати в модернізацію, робочі місця й екологію, повинні будуть віддати кошти податківцям.

"Очевидно, таке бачення "економічної стратегії" нинішніх чиновників. Що з цього приводу думають міністр економіки Кубів і прем'єр Гройсман?" - запитує Галасюк.

За його словами, команда РПЛ не голосувала за податковий законопроект №9260 з "бюджетного пакету", адже він замість стимулів для інвесторів, виробників і експортерів, вчергове передбачає підвищення податків і "вичавлювання останніх соків" із залишків промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram