ГоловнаЕкономікаБізнес

В АМКУ встановили, що ДТЕК контролює всього 26% ринку електроенергії

Холдинг Ахметова не визнали монополістом.

В АМКУ встановили, що ДТЕК контролює всього 26% ринку електроенергії
Фото: Олег Гратило

Антимонопольний комітет України встановив, що ринкова частка холдингу ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищує 26%. Це більш ніж удвічі менше, ніж ринкова частка державного підприємства НАЕК "Енергоатом", який виробляє 57% електричної енергії.

Такі дані було оприлюднено під час сьогоднішнього засідання АМКУ, присвяченого розгляду справи №128-26.13 / 14-15 про ознаки монополізму на електроенергетичному ринку.

Нагадаємо, в 2015 році Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) звернулася до Антимонопольного комітету України з вимогою розслідувати ознаки монопольного (домінуючого) становища групи ДТЕК ("ДТЕК Західенерго", "ДПЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Східенерго") на ринку генерації електроенергії.

Розгляд справи про ознаки монополізму на ринку виробництва електроенергії спочатку планували на 6 листопада, але перенесли у зв'язку з неявкою представників заявників - НЕК "Укренерго" і Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

За словами першого заступника голови АМКУ Марії Нижник, враховуючи суспільну значущість справи, було прийнято рішення провести розгляд у відкритому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram