ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україну прибули ще п'ять локомотивів General Electric з США

Сьогодні вони прибули у порт "Чорноморськ".

В Україну прибули ще п'ять локомотивів General Electric з США
Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" заявляє, що ще п'ять локомотивів TЕ33AC виробництва компанії General Electric (США) прибули в Україну.

Про це повідомила прес-служба "УЗ".

"Ще п'ять локомотивів General Electric прибули у порт" Чорноморськ ". Сьогодні їх вивантажили з судна. Вони, як і 15 попередніх, поїдуть на Крюківський вагонобудівний завод для остаточного укомплектування", - йдеться у повідомленні.

Згідно з контрактом, перша партія тепловозів TE33A серії Evolution виробництва General Electric налічує 30 одиниць. Таким чином, з урахуванням цієї партії в Україну вже поставлено 20 тепловозів.

Зараз триває процес сертифікації тепловозів, яку здійснює ДП "Український науково-дослідний інститут вагонобудування".

Задіяти новий рухомий склад до перевезень планується на півдні країни: мелітопольському, миколаївському і маріупольському напрямках. Зокрема, на миколаївському вузлі до завершення електрифікації лінії "Долинська-Миколаїв" працюватиме 10 нових локомотивів. Ще п'ять одиниць планується відправити на ділянку "Білгород-Дністровський - Ізмаїл".

Нагадаємо, 8 серпня General Electric відправила перший локомотив TЕ33AC для ПАТ "Укрзалізниця" в Україну.

У лютому "Укрзалізниця" і компанія General Eleсtric підписали 15-річну рамкову угоду з оновлення та модернізації рухомого складу на суму близько 1 млрд доларів. У червні General Electric і Крюківський вагонобудівний завод домовилися про локалізацію виробництва 30 локомотивів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram