ГоловнаЕкономікаБізнес

З аеропорту "Миколаїв" уперше після багаторічної перерви вилетів літак

Тестовий політ було виконано успішно.

З аеропорту "Миколаїв" уперше після багаторічної перерви вилетів літак
Фото: facebook.com/yuschyshen

З Миколаївського міжнародного аеропорту вранці 19 листопада за маршрутом "Миколаїв-Київ-Миколаїв" вилетів пасажирський турбогвинтовий літак Saab 340.

Як повідомляє "Преступности.НЕТ", це був пробний рейс для "залучення аеропорту в загальну систему авіаперевезень". Директор аеропорту Федір Барна уточнив, що тестовий політ було виконано успішно, що дозволяє вже з 20 листопада "вступати в серйозні та конкретні переговори з авіакомпаніями щодо залучення Миколаївського аеропорту в загальну систему регулярних авіаперевезень".

На перший "пробний" рейс запросили миколаївських підприємців і представників влади - мера Олександра Сенкевича та секретаря міськради Тетяну Казакову, заступників голови ОДА В'ячеслава Боня і Валентина Гайдаржи, радника голови ОДА Андрія Сенченка, заступника голови облради Андрія Кротова, підприємця Кирила Ющишена, директора Миколаївського тепловозоремонтного заводу В'ячеслава Симченка, директора Південної судноремонтної компанії Сергія Бурковця, виконувача обов'язків директора Служби автомобільних доріг Миколаївської області Андрія Максименка, депутата Миколаївської облради Геннадія Рубського.

Нагадаємо, останній регулярний рейс в аеропорту Миколаєва було здійснено навесні 2013 року. У 2016 році аеропорт було відключено від енергопостачання за борги.

У 2017 році в аеропорту відремонтували злітно-посадкову смугу, оновили світлосигнальне обладнання та провели капітальний ремонт будівлі аеровокзалу.

Наприкінці 2018 року через Миколаїв планують запустити перші міжнародні чартерні рейси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram