ГоловнаЕкономікаДержава

Коболєв: Українська ГТС оцінюється приблизно на суму $14 млрд

Охочих придбати в ній частку поки що немає.

Коболєв: Українська ГТС оцінюється приблизно на суму $14 млрд
Фото: Макс Левин

Оціночна вартість української газотранспортної системи (ГТС) становить $14 млрд, однак серед іноземних партнерів охочих придбати в ній частку наразі немає.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми поки що не бачили бажання купувати частку української ГТС відповідно з такою оцінкою ($7 млрд за 49%, - ред.). Можливо, воно з'явиться пізніше, але наразі ні в кого такого бажання немає", - сказав він.

Коболєв нагадав, що метою залучення іноземного партнера в українську ГТС є збереження транзиту російського газу і доходів для держави від такого транзиту.

У квітні "Нафтогаз" затвердив оцінку вартості основних засобів ПАТ "Укртрансгаз" на рівні 327,922 млрд гривень.

Нагадаємо, на початку жовтня 2018 року Коболєв говорив, що розраховує на розгляд Верховною Радою пропозицій з відбору стратегічного міжнародного партнера для управління українською ГТС упродовж першого півріччя 2019 року. За його словами, для цього Кабінет Міністрів повинен вийти з пропозиціями щодо умов конкурсу для відбору партнера в парламент найближчим часом.

Рада ще в серпні 2014 року прийняла закон, який дозволяє залучати відповідного іноземного партнера в капітал системного оператора на умовах до 49%, хоча можливий і варіант тільки управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram