ГоловнаЕкономікаБізнес

МІУ оголосило перші конкурси в рамках реформи ринку автобусних перевезень

"Заповнив документи, відповідаєш усім вимогам - отримав маршрут".

МІУ оголосило перші конкурси в рамках реформи ринку автобусних перевезень
Фото: Facebook/Кличко-мер

Міністерство інфраструктури оголосило на 21 грудня перші конкурси в рамках реформи ринку автобусних перевезень.

Про це повідомив міністр Володимир Омелян.

"Ми проведемо перший конкурс на 58 маршрутів за новими, прозорими правилами і за заявницьким принципом. Не декілька тисяч доларів чиновнику, не маршрути й автобусні компанії чиновника, які виграють зі старими автобусами або взагалі без їх наявності в компаній, які давно на ринку і вклали не один мільйон гривень у парк, а заповнив документи, відповідаєш усім вимогам - отримав маршрут", - написав він у фейсбуці.

За його словами, вимоги щодо класності маршрутів визначено як "Євро-2" і вище, на маршруті повинні бути тільки сидячі місця, пасажиромісткість не менш ніж 18 місць. На довгих маршрутах вимоги щодо класності на визначені як "Євро-3" і вище, пасажиромісткість 30 сидячих місць.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку проведення конкурсів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Вони передбачають, наприклад, що перевага на конкурсі буде надаватися перевізнику, який пропонує з низькою підлогою автобуси, електробуси, автобуси з більшою категорією екологічності (Євро 3 - Євро 6); перевізнику, який працював на маршруті без порушень, надається право продовжити дозвіл ще на 5 років за умови інвестування в оновлення автопарку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram