ГоловнаЕкономікаБізнес

Проект будівництва готелю на Андріївському узвозі винесуть на містобудівну раду

Доти будівництво має бути зупинено.

Проект будівництва багатоповерхового готелю на Андріївському узвозі винесуть на містобудівну раду Києва. Доти будівництво має бути зупинено.

Про це йдеться на сайті мера Києва Віталія Кличка.

"У минулі роки минула влада надала велику кількість дозволів на будівництво у центрі міста. І деякі забудовники, користуючись цим, будують «монстрів», які паплюжать вигляд нашого міста. Тому цей проект має розглянути містобудівна рада. На неї ми запросимо фахівців, представників громадськості, все проходитиме у відкритому режимі. Тільки після цього ми приймемо рішення щодо перспектив цієї будівлі", - заявив Кличко під час зустрічі, присвяченої скандальній забудові.

Він запропонував представнику забудовника підготувати для містобудівної ради макет будівлі за скоригованим проектом і принести документи про законність будівництва. Якщо цього не буде зроблено, пригрозив Кличко, місто може розірвати договір оренди земельної ділянки.

"Якщо забудовник хоче там будувати, він повинен розуміти, що не вдасться побудувати усе, що йому заманеться. Тому я вимагаю зупинити забудову", - заявив Кличко.

Нагадаємо, ділянку на Андріївському узвозі 14-16 передали ТОВ "Маркон" в оренду на 15 років. Цій фірмі дозволили звести там готельний комплекс "Mercure Andreyevskiy Готель Київ". На ділянці площею близько 2 га ТОВ "Маркон" планувало розмістити будівлю готелю на 182 номери загальною площею 13,6 тис. кв. м з закладами громадського харчування, фітнес-центром та паркінгом на кілька десятків машин.

Генпідрядником будівництва виступило одеське ТОВ "Кадорр-Україна", що входить в інвестиційно-будівельну компанію Kadorr Group бізнесмена Аднана Кивана.

Наприкінці 2016 року на ділянці почалися активні будівельні роботи - там вирили котлован і працювали бурові установки.

Загальна висота будівлі за проектом становить 30 м, що перевищує максимально допустиму висоту будівель на цій території. У зв'язку з цим Київрада вирішила розірвати договір із забудовником, якщо проектну документацію не приведуть до норми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram