ГоловнаЕкономікаБізнес

Косюк ввів стеження за емоціями співробітників і нещасливих замінює

Одну людину визнали демотивованою за те, що він погладшав.

Косюк ввів стеження за емоціями співробітників і нещасливих замінює
Юрий Косюк
Фото: Латифундист

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка з метою підвищення продуктивності праці ввів моніторинг емоцій співробітників. Нещасливим може загрожувати звільнення.

Про це сам Косюк розповів на V форумі "Диригенти змін", що пройшов у Києві 13 листопада, пише "Інтерфакс-Україна".

Косюк зазначив, що дослідження довели: щасливі люди більше високопродуктивні. За його словами, з нещасними тісно працюють психологи та співробітники HR, намагаючись щось запропонувати цим людям для виправлення ситуації, але в разі відсутності змін цих людей замінюють.

Косюк навів два приклади такого підходу.

У першому камера впродовж півроку показала, що співробітник, який працює на доволі високій позиції, товстішає, а це, за словами голови правління зазвичай пов'язано з лінощами. У спілкуванні цей співробітник зізнався, що щастя для нього - "поїсти і все", а, отже, він демотивований і займає позицію, на якій інша людина може домогтися набагато більшого.

Іншого співробітника, який займав свою позицію близько 6-7 років, перевели на іншу посаду, де він став "літати", а його колишні підлеглі, яких він міг "отруїти", також піднеслися духом.

"Вибачте за такі експериментики. Але перевірте на собі", - заявив Косюк.

Нагадаємо, "Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені напівтуші курей, які переробляють, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. Земельний банк агрохолдингу на кінець 2017 року становив близько 370 тис. га.

У 2017 році підприємства холдингу МХП отримали рекордну суму дотацій - 1,4 млрд гривень, або приблизно 35% від загальної суми державної підтримки аграрної галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram