ГоловнаЕкономікаДержава

НАЗК отримало доступ до реєстру податкової

Нацагентство підписало відповідний протокол з Фіскальною службою.

НАЗК отримало доступ до реєстру податкової
Фото: liga.net

Національне агентство з питань запобігання корупції і Державна фіскальна служба підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Цим документом погоджено новий порядок надання НАЗК інформації з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про доходи фізичних осіб.

Відзначають, що автоматизований обмін інформацією є однією з ключових складових логічного і арифметичного контролю декларацій і передбачає обмін інформацією з 16 державними реєстрами.

"Ми зробили черговий крок до впровадження автоматизованого обміну інформацією для проведення логічного і арифметичного контролю декларацій. Підписання протоколу дасть нам можливість організувати обмін даними з одним з ключових реєстрів для перевірки декларацій. Ще однією перепоною для автоматизованого обміну даними є відсутність доступу до 6 державних реєстрів Міністерства юстиції", - зазначила керівник Управління інформаційно-аналітичних систем і захисту інформації НАЗК Ганна Ковтуненко.

В агентстві наголосили, що запуск автоматизованого обміну інформацією з 6 реєстрами Міністерства юстиції, в яких міститься велика кількість критично важливих відомостей, необхідних для перевірки декларацій, стане можливим тільки після прийняття законопроекту №7276.

Нагадаємо, у вересні НАЗК почало використовувати програму для автоматичної перевірки е-декларацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram