ГоловнаЕкономікаБізнес

Kyiv Smart City Forum 2018: 50 провідних експертів представили успішні приклади smart-рішень у містах Актуально

«Формула сучасного міста — це розробка платформи Big Data, інтернет речей, блокчейн у поєднанні і штучний інтелект».

Фото: kyivsmartcity.com

31 жовтня у КВЦ «Парковий» відбувся форум інновацій Kyiv Smart City Forum 2018 - одна з головних подій Східної Європи. Експерти тематики smart city продемонстрували передові технології та інновації, завдяки яким функціонують «розумні міста» сьогодні. Захід об’єднав усіх, хто використовує онлайн-інструменти й інтелектуальні системи для розвитку міської інфраструктури.

"Цьогорічний форум став комунікаційною платформою для більш ніж 1200 людей. Понад 50 провідних українських і міжнародних експертів презентували успішні приклади впровадження smart-вирішень у містах", - розповів Юрій Назаров, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував: «У столиці вже працює низка цифрових сервісів для киян, а саме: “Відкритий бюджет”, “Бюджет участі”, е-петиції, “Безпечне місто”, ІАС “Майно”, Контактний центр 1551, система інформування й оповіщення жителів.

Фото: kyivsmartcity.com

Із 1 листопада, уже завтра, ми розпочинаємо тестувати роботу електронного квитка. Нам треба на практиці побачити, як працюватиме система, де є слабкі місця, де проблеми. Щоб усунути їх, аби система запустилася повноцінно. Нові технології - це маленький крок у майбутнє, який ми робимо кожного дня».

У секції I. Smart City / Safe City підприємці, менеджери й чиновники обговорили результати розвитку цифрової інфраструктури Києва та плани міської влади на наступний рік.

Юрій Назаров, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, прокоментував: «Формула сучасного міста — це розробка платформи великих даних, інтернет речей, технології блокчейн у поєднанні зі штучним інтелектом. Саме такими трендами керуються найпрогресивніші міста світу. Сучасне місто має бути екологічним, комфортним і зручним для жителів, і саме таким ми хочемо зробити Київ».

Дмитро Шоломко, директор Google-Україна, змоделював курс розвитку технологій у світі майбутнього, а також розповів про результати плідної співпраці міської влади з компанією Google, а саме — про інструменти, які «полегшують життя киян, надаючи їм опції для пошуку цікавих подій або місць у Києві». Kyiv Maps і Kyiv Sport Maps допомагають жителям міста краще орієнтуватися в інформаційному потоці й відразу знаходити те, що їх цікавить.

У секції II. Smart Mobility фахівці обговорили переваги розумного транспорту, а також актуальні питання моніторингу й контролю за безпекою міського трафіку. Ульріх Пляте, директор із цифровізації і мобільності atene KOM GmbH, поділився світовими технологічними трендами у сфері регулювання транспортних потоків.

У межах Kyiv Smart City Forum 2018 відбулася щорічна церемонія нагородження міст-лідерів із впровадження інноваційних рішень в інфраструктуру міст. Було відзначено найкращі міські проекти, громадські й державні ініціативи в шести номінаціях. Експертна рада визначила найкращі міста в різних напрямках розвитку smart city середовища. Нагороди, відповідно, отримали:

  • Нагорода в номінації «Найкраще інноваційне місто» - Харків.

  • Нагорода в номінації «Найкраща транспортна модель міста» - Тернопіль.

  • Нагорода в номінації «Найкомфортніше місто для життя» - Київ.

  • Нагорода в номінації «Місто стартапів» - Львів.

  • Нагорода в номінації «Екологічне й енергоефективне місто» - Кривий Ріг.

  • Нагорода в номінації «Відкрите місто 2018» - Дрогобич», - розповів Юрій Назаров, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram