ГоловнаЕкономікаБізнес

Alstom запропонує "УЗ" локомотиви Prima T8 і Prima M4

Україні потрібні 500 нових електровозів протягом десяти років.

Французька компанія Alstom має намір запропонувати "Укрзализниці" вантажні локомотиви Prima T8 і пасажирські Prima M4.

Про це повідомила прес-служба української залізниці з посиланням на старшого віце-президента представництва Alstom у Європі Жан-Луку Ербаччі.

Локомотив T8 для Азербайджану
Фото: alstom.com
Локомотив T8 для Азербайджану

Локомотив Prima T8 здатний тягнути до 9 тисяч тонн зі швидкістю до 120 км/год. Він адаптований до суворих зимових умов і екстремально низьких температур. Обидві моделі відрізняються низьким рівнем агресивного впливу на інфраструктуру, при цьому забезпечують високе тягове зусилля в електрифікованих мережах, відповідний рівень комфорту і максимальну безпеку у поїздках на далекі відстані.

Окрім того, співпраця включатиме локалізацію виробництва в Україні з поетапним її збільшенням.

Локомотив M4 для Казахстану
Фото: alstom.com
Локомотив M4 для Казахстану

За словами Ербаччі, профільна група Alstom з питань фінансування зараз працює з Міністерством фінансів Франції та кредитними організаціями.

Загальна потреба "Укрзалізниці" у локомотивах становить щонайменше 200 електровозів у найближчі сім років і 500 - до 2029 року.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Національна інвестиційна рада повідомила, що Alstom розглядає можливість виробництва електровозів для "Укрзалізниці" і що компанія зараз перебуває у процесі вибору партнерів для локалізації робіт в Україні і залучення фінансування.

У вересні 2018 року було підписано меморандум про взаєморозуміння між УЗ і Alstom.

Alstom - один зі світових лідерів у виробництві залізничного транспорту.

На початку 2018 року американська GE Transportation підписала в Україні рамкову 15-річну угоду вартістю близько 1 млрд доларів про партнерство в оновленні та модернізації рухомого тягового складу "Укрзалізниці". Договір передбачає поставку дизельних локомотивів з рівнем локалізації до 40%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram