ГоловнаЕкономікаДержава

Суд скасував передачу одеського аеропорту в управління АРМА

Майно аеропорту було арештовано як речові докази.

Суд скасував передачу одеського аеропорту в управління АРМА
Одесский аэропорт
Фото: Ruslan Forostyak\Facebook

Солом'янський районний суд Києва скасував передачу в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) аеропорту "Одеса" і 75% корпоративних прав "Одеса аеропорт Девелопмент".

Про це йдеться в ухвалі суду від 1 листопада, передає "Укрінформ".

"Клопотання адвоката Посохова Валентина Сергійовича, подане в інтересах ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» - задовольнити частково. Скасувати застосовану рішенням слідчого судді Солом'янського райсуду від 29.03.2018 р. передачу в управління АРМА", - йдеться в повідомленні.

Цим рішенням скасовано передачу в управління АРМА пасажирського термінального комплексу, об'єкта житлової нерухомості загальною площею 8 998,8 кв. м і нежитлових будівель та споруд, об'єктів житлової нерухомості загальною площею 31 269,8 кв. м, бази відпочинку "Політ", об'єктів житлової нерухомості, куди входять котеджі "Б", "В", "Г", "Д", кожен з яких 54,8 кв. м, незавершеного будівництва, об'єкта житлової нерухомості, яка складається з букви "А3" - пасажирського термінального комплексу, який має загальну площу 26 304 кв. м, що належить на праві власності ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" та корпоративних прав ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" на ТОВ "Міжнародний аеропорт «Одеса»", які є у володінні та розпорядженні 75% статутного капіталу, на які було накладено арешт як на речові докази.

Адвокат Посохов також просив скасувати арешт на це майно, але суд відмовив у задоволенні цієї частини клопотання.

Підкреслюється, що це рішення оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 10 квітня нерухоме майно міжнародного аеропорту "Одеса" і 75% акцій компанії, яка ним володіє, було передано в управління АРМА. Рішення було прийнято в рамках розслідування передачі аеропорту бізнесменам Борису Кауфману й Олександру Грановському.

17 липня в НАБУ повідомили, що Апеляційний суд залишив рішення без змін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram