ГоловнаЕкономікаБізнес

Головою наглядової ради "Укренерго" обрано Шевкі Аджунера

Відбулося перше засідання наглядової ради компанії.

Головою наглядової ради "Укренерго" обрано Шевкі Аджунера
Шевки Аджунер
Фото: latifundist.com

Колишній голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер очолив наглядову раду компанії "Укренерго". Його заступником став представник держави Сергій Кушнір.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Перше засідання наглядової ради відбулося 2-3 листопада 2018 року. Перед засіданням усі члени наглядової ради підписали контракти з НЕК "Укренерго".

Наглядова рада підтвердила повноваження Всеволода Ковальчука як тимчасово виконувача обов'язків директора ДП "НЕК "Укренерго" і визначила графік своїх засідань на цей і наступний рік.

Кабінет Міністрів України затвердив наглядову раду "Укренерго" на засіданні 3 жовтня. За квотою уряду до складу наглядової ради увійшли держсекретар Міненерго Максим Немчинов, заступник держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір і радник віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона Олександр Поплавський.

Незалежними членами наглядової ради затверджені фінансист Шевкі Аджунер, колишній президент європейської мережі операторів ENTSO-E Педер Андреасен, екс-топ-менеджер італійської Terna Луїджі де Францис і президент Французької Енергетичної Ради Олів'є Апперт.

Фото: ua.energy

"Укренерго" підпорядковується Міністерству енергетики та вугільної промисловості України та входить у топ-100 найбільших держпідприємств України. Підприємство здійснює централізоване управління об'єднаною енергетичною системою України та транскордонними лініями електропередачі і надає диспетчерські послуги учасникам енергетичної системи.

"Укренерго" здійснює оперативний контроль за обсягом виробництва електроенергії і веде моніторинг генераторних установок виробників, запасів палива і економічної ефективності виробництва з метою вирівнювання обсягів споживання і виробництва. Через статус природної монополії тарифи для підприємства встановлює регулятор галузі.

"Укренерго" об'єднує сім регіональних енергетичних мереж і обслуговує 23 тис. км ліній електропередачі з напругою 220-750 кВ. Підприємство регулярно проводить аукціони і продає права на експорт електроенергії з України в сусідні країни.

Нагадаємо, Аджунер також очолює наглядову раду "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram