ГоловнаЕкономікаБізнес

Арабський фонд завершив операцію з придбання українського агрохолдингу "Мрія"

Сума й умови угоди не розголошуються.

Арабський фонд завершив операцію з придбання українського агрохолдингу "Мрія"
Фото: Мрія Агрохолдинг

Компанії Mriya Farming PLC і SALIC UK Ltd завершили угоду купівлі-продажу більшості сільськогосподарських активів українського агрохолдингу "Мрія", включаючи всі об'єкти інфраструктури, технічний парк, а також компанії, які володіють правом оренди земельного банку.

Про це повідомила прес-служба "Мрії".

Угода була закрита після отримання дозволу Антимонопольного комітету України. Сума й умови угоди не розголошуються.

"Після завершення угоди «Мрія» продовжить свою операційну діяльність в Україні спільно з дочірньою компанією SALIC - Continental Farmers Group (CFG). Обидві компанії завершать сезон як окремі бізнеси і в поточній конфігурації. Наступні кілька місяців «Мрія» і CFG сфокусуються на підготовці до інтеграції активів і розробці стратегії об'єднаного бізнесу", - йдеться у прес-релізі.

Британська компанія SALIC UK Ltd належить Фонду державних інвестицій Королівства Саудівська Аравія.

Нагадаємо, холдинг "Мрія" раніше належав родині українського бізнесмена Івана Гути. У 2014 році компанія допустила дефолт і перейшла під операційний контроль кредиторів, які призначили гендиректором Саймона Чернявського.

У серпні 2018 року "Мрія" завершила реструктуризацію боргів, в результаті чого вони скоротилися до 309,5 млн доларів. За умовами реструктуризації, усі активи "Мрії" передали у власність нової холдингової компанії Mriya Farming PLC.

Група "Мрія" зараз обробляє 150 тис. га у шістьох областях Західної України: Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській та Рівненській. У своєму активі "Мрія" має 4 сучасні елеваторні комплекси загальною потужністю 380 тис. тонн, картоплесховище загальною місткістю 52 тис. тонн, насіннєвий і крохмальний заводи.

Компанія спеціалізується на вирощуванні пшениці, ріпаку, ячменю, соняшнику, сої, кукурудзи, цукрових буряків, картоплі та інших сільськогосподарських культур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram