ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк погіршив прогноз міжнародних резервів

Прогноз передбачає отримання нового траншу МВФ.

Нацбанк погіршив прогноз міжнародних резервів
Фото: facebook/НБУ

Національний банк погіршив прогноз міжнародних резервів України. Згідно з новою оцінкою, наприкінці 2018 року їх обсяг становитиме 19,2 млрд доларів, а не 20,7 млрд доларів, як передбачалося раніше.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Станом на 1 жовтня міжнародні резерви України становили 16,6 млрд доларів. Національний банк передбачає, що збільшення відбудеться завдяки траншу Міжнародного валютного фонду, отриманню другого офіційного фінансування із Заходу та розміщенню єврооблігацій.

"Обсяг резервів на кінець цього року залежить, перш за все, від обсягу траншу за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом, надходження іншого офіційного фінансування й обсягу розміщення єврооблігацій урядом. Зважаючи на ці чинники, в тому числі недавнє розміщення урядом єврооблігацій, Національний банк очікує, що в 2018 році міжнародні резерви зростуть до 19,2 млрд доларів (або 3,2 місяця імпорту майбутнього періоду)", - заявив регулятор.

Продовження співпраці з МВФ також дозволить зберегти обсяг міжнародних резервів на такому самому рівні у 2019-2020 роках, незважаючи на період пікових виплат за державним боргом.

Нагадаємо, що з квітня 2018 року золотовалютні резерви України скорочуються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram