ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошта" пригрозила скороченнями через низький тариф на доставку пенсій

Компанія готова зачекати ще місяць.

"Укрпошта" пригрозила скороченнями через низький тариф на доставку пенсій
Фото: Капитал

"Укрпошта" має намір скоротити 30% адміністративно-управлінського персоналу, якщо їй не підвищать тариф на доставку пенсій. Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

"Це не топ-менеджмент. Адміністративно-управлінським персоналом вважаються і бухгалтери, і айтішники, й інші", - заявив він.

За словами Смілянського, компанія може зачекати ще місяць, щоб дочекатися узгодження нового тарифу з доставки пенсій, який дозволить не реалізовувати усі заплановані скорочення.

Він заявив, що підвищення тарифів на доставку пенсій вимагає виділення додатково 1,1-1,2 млрд гривень у державному бюджеті на 2019 рік. "Ми дуже сподіваємося, що питання найближчим часом буде вирішене, і пенсіонери спокійно отримуватимуть свої пенсії", - підкреслив Смілянський.

Топ-менеджер заявив, що в разі підвищення тарифу компанія могла б закінчити поточний рік з прибутком 490 млн гривень. "На жаль, [зараз] маємо мінус, понад 500 млн гривень збитку", - сказав Смілянський.

Через збитки компанія вже припинила низку проектів, в тому числі будівництво нової сортувальної станції у Львівській області та закупівлю нового транспорту. Наступного року, додав Смілянський, можуть виникнути проблеми з виплатою зарплат в компанії.

Нагадаємо, у серпні заступник голови "Укрпошти" Олександр Чернявський заявляв, що на кожній доставленій пенсії підприємство недоотримує 19 грн.

Пізніше генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський сказав, що компанія планує припинити доставку пенсій додому пенсіонерам, якщо Пенсійний фонд не затвердить новий тариф на цю послугу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у відповідь сказав, що "якщо менеджмент "Укрпошти" не розуміє важливості соціальної функції компанії", він би "радив їм усім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу".

Контракт Смілянського розрахований до 30 червня 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram