ГоловнаЕкономікаБізнес

Чернігівську трасу на ділянці Київ - Кіпті відремонтує азербайджанська AzVirt

Роботи триватимуть два роки.

Чернігівську трасу на ділянці Київ - Кіпті відремонтує азербайджанська AzVirt
Фото: ukravtodor.gov.ua

"Укравтодор" 31 жовтня підписав контракт з підрядником AzVirt з Азербайджану на ремонт дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі на ділянці від Києва до села Кіпті у Чернігівській області (км 18+730 – км 98+800).

Про це повідомила прес-служба "Укравтодору".

Вартість робіт становитиме 131,55 млн євро без ПДВ. Термін виконання робіт - 730 днів.

Роботи проводитимуться на 18-кілометровій ділянці об'їзної дороги Броварів (31,2 млн євро), 24-кілометровій ділянці до адміністративного кордону з Чернігівською областю (47,1 млн євро) і ще 37 кілометрах до села Кіпті (53,3 млн євро).

Ремонт ділянок дороги М-01 проводиться в рамках реалізації проекту Пан'європейського коридору, який фінансується за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, що в 2016-2017 роках відремонтували частину дороги М-01 на ділянці між Черніговом і селищем Кіпті. Інша частина траси переважно знаходиться в незадовільному або близькому до цього стані.

Нагадаємо, що в 2018 році ремонт на трасі М-01 охопив 12 ділянок загальною протяжністю близько 43 кілометрів. Усі вони розташовані на північ від села Кіпті. У цьому населеному пункті починається дорога М-02, яка веде до Глухова і кордону з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram