ГоловнаЕкономікаДержава

Fitch підтвердив рейтинг України на рівні В-

Взаємодія України з МВФ має пом'якшити короткострокові фінансові ризики, пов'язані з ростом виплат з погашення суверенних боргів.

Fitch підтвердив рейтинг України на рівні В-
Фото: www.profi-forex.org

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітенту ("РДЕ") України на рівні B- зі стабільним прогнозом.

Про це йдеться в повідомленні агентства.

"Рейтинги України врівноважують слабку зовнішню ліквідність, високі зовнішні потреби у фінансуванні, обумовлені погашенням суверенних зовнішніх боргів і структурними слабкостями, з точки зору слабкого банківського сектора, інституційних обмежень і геополітичних і політичних ризиків, проти підвищення надійності й узгодженості політики, поліпшення макроекономічної стабільності, скорочення урядом заборгованості", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що взаємодія України з Міжнародним валютним фондом має пом'якшити короткострокові фінансові ризики, пов'язані з ростом виплат з погашення суверенних боргів, починаючи з 2019 року.

19 жовтня Україна і МВФ уклали угоду про рівень персоналу на 14-місячну угоду про режим очікування (SBA), яка замінює попередню програму (EFF) з березня 2015 року. Уряд отримав схвалення в парламенті держбюджету 2019 року (перше читання) з цільовим показником дефіциту 2,3% ВВП і підвищенням цін на газ на 23%.

Fitch очікує, що рада МВФ офіційно затвердить програму після остаточного затвердження бюджету.

14-місячна угода про SBA передбачає загальні виплати в розмірі 2,8 млрд СПЗ (спецправа запозичення, 3,9 млрд доларів в еквіваленті).

Нагадаємо, раніше Fitch назвав програму МВФ ключовим фактором кредитоспроможності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram