ГоловнаЕкономікаБізнес

Лотерейний ринок міг з 2016 року платити податків на 6 млрд грн щорічно, - Ложенко

Грошовий оборот лотерейного ринку досі не прозорий.

Лотерейний ринок міг з 2016 року платити податків на 6 млрд грн щорічно, - Ложенко

За розрахунками спеціалістів «М.С.Л.», лотерейний ринок вже з 2016 року міг вийти на рівень сплати податків 5-6 млрд. грн. щорічно, але цьому завадили дії українських чиновників. Про це заявив президент оператора державних лотерей «М.С.Л.» Георгій Ложенко у прямому ефірі на телеканалі EspressoTV.

За його словами, саме з 2014 року почалась руйнація та штучний перерозподіл лотерейного ринку, і кожний наступний міністр фінансів цю руйнацію успішно продовжував. Таким чином, чиновники своїми діями створили умови для появи нелегальних лотерей – що і призвело до втрат державного бюджету. «Якщо люди організовують якісь ігри, навіть у «тіні», то це означає, що їм дали можливість працювати нелегально. Комусь при владі захотілось перерозподілити ринок», зазначив Георгій Ложенко.

Одним з інструментів для створення «тіньових» лотерей були зміни у податкове законодавство – платити податок повинен був кожний гравець незалежно від розміру виграшу. «Звичайному гравцю не важливо чи сплачує лотерейний оператор податки чи ні – його цікавить лише свій виграш. Якщо гравець виграв 5 гривень, а лотерейний оператор виплачує йому 4,56 гривень, то він більше не прийде до цього оператора. І це проблема влади, а не споживача», підкреслив Георгій Ложенко.

Також, Георгій Ложенко підкреслив, що грошовий обіг лотерейного ринку до сих пір не прозорий: «Потрібно вимірювати скільки грошей отримано від гравців, скільки отримав оператор після виплати виграшів, скільки він заплатив податків, скільки витратив на соціальні та гуманітарні проекти. Така система працює в усьому світі. Але ніхто не хоче застосовувати таку систему в нас».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram