ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін схвалив випуск "Нафтогазом" єврооблігацій на $1 млрд

Кредит буде фінансуватися за рахунок випуску і розміщення облігацій участі в кредиті компанією Condor Finance PLC за участю Citigroup Global Markets Limited.

Кабмін схвалив випуск "Нафтогазом" єврооблігацій на $1 млрд
Фото: UA Energy

Кабінет Міністрів схвалив випуск національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" єврооблігацій на суму до 1 млрд доларів.

Відповідне розпорядження прийнято на засіданні уряду в середу.

Так, було схвалено залучення зовнішнього кредиту на основну суму до 1 млрд доларів від компанії Condor Finance PLC.

Відзначають, що цей кредит буде фінансуватися за рахунок випуску і розміщення облігацій участі в кредиті компанією Condor Finance PLC за участю Citigroup Global Markets Limited (Великобританія) та лондонської філії Deutsche Bank AG як співорганізаторів випуску облігацій.

Citigroup Global Markets Limited (CGML) - це міжнародний брокер-дилер компанії Citigroup, який надає інвестиційно-банківські та консультаційні послуги цілій низці корпоративних, інституційних і державних клієнтів.

Нагадаємо, раніше "Нафтогаз" "заявив, що планує визначити графік роуд-шоу випуску єврооблігацій на 0,5-1 млрд доларів наступного тижня (29 жовтня - 4 листопада). При цьому, за словами комерційного директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка, в 2019 році компанії буде необхідно погасити близько 15 млрд гривень боргу.

У вересні в кулуарах Ялтинської європейської стратегії голова НАК Андрій Коболєв повідомив, що "Нафтогаз" планує випустити єврооблігації на 0,5-1 млрд доларів у жовтні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram