ГоловнаЕкономікаДержава

Україна та ЄБРР погодили нову стратегію співпраці

Володимир Гройсман провів зустріч з віце-президентом ЄБРР.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) запускає в Україні нову стратегію співпраці.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Європейський банк реконструкції та розвитку запроваджує нову стратегію співпраці з Україною. Вже до кінця цього року ЄБРР планує підписати угоди за лінією ПАТ "Укрзалізниця" і "Украерорух". Говорили про це з віце-президентом ЄБРР Аленом Пію, з яким мав сьогодні зустріч", - написав прем'єр у твіттері.

Під час зустрічі віце-президент ЄБРР вказав на необхідність імплементації законодавчої бази, необхідної для поліпшення інвестиційної привабливості України.

"Дуже очікуваними будуть законодавчі ініціативи, що стосуються закону про альтернативну енергетику, про державні банки, про концесію і про діяльність бізнес-омбудсмена", - цитує Пію прес-служба Кабінету міністрів.

Нагадаємо, в жовтні ЄБРР затвердив нову п'ятирічну стратегію щодо України. Її головними пріоритетами стануть інвестиції в сферах торгівлі, енергетики, приватизації та інфраструктури.

Нова середньострокова стратегія замінює собою пакети кризового реагування, які реалізовувалися в Україні з 2014 р. з урахуванням волатильності її політичного та макроекономічного середовища.

Нагадаємо, ЄБРР прогнозує зростання української економіки в 2018 і 2019 роках на 3%.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 році Банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже €12,1 млрд в рамках близько 400 проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram