ГоловнаЕкономікаДержава

КМДА: у листопаді платіжки за опалення будуть зі старою ціною

"Тариф на теплову енергію буде коригуватися, але на це потрібен час".

КМДА: у листопаді платіжки за опалення будуть зі старою ціною
Фото: пресс-служба

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв заявив, що тариф на теплоенергію в Києві, незважаючи на прийняте рішення про підвищення ціни на газ, у жовтні-листопаді не змінюватиметься.

"Є процедура встановлення тарифів, яка вимагає певних часових проміжків. Можемо сказати, що ні в жовтні, ні в листопаді споживачі теплової енергії не отримають платіжки з новою ціною. Зараз буде коригуватися тариф на теплову енергію, але на це потрібен час. Якими будуть остаточні ціни, ми зараз сказати не можемо", - сказав він на брифінгу у вівторок.

Водночас він визнав, що підвищення неминуче.

"Ціна на газ збільшилася орієнтовно на 23%. З огляду на те, що практично 80% ціни на теплову енергію - це вартість газу, то і вартість теплової енергії буде збільшена. Але дати точні прогнози ми зараз не можемо, тому що це питання розрахунків", - додав Пантелєєв.

За його словами, орієнтовно нові тарифи можуть бути введені з 1 грудня або 1 січня наступного року. 

Пантелєєв уточнив, що попередні розрахунки вже готові, проте для їх подачі на розгляд Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) необхідне офіційне оприлюднення нової ціни на газ.

На 23 жовтня в Києві до опалення підключено 100% об'єктів соцсфери, 63% комунальних будинків і 36% ОСББ, "які самі вирішують, коли холодно".

Решта будинків будуть підключені до опалення до кінця поточного тижня.

Нагадаємо, з 1 листопада ціну на газ для населення буде підвищено на півтори гривні до 8,55 грн за кубометр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram