ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" попередив про загрозу зриву будівництва розв'язок на Житомирській трасі

Київрада відмовляється виділяти землю під будівництво.

"Укравтодор" попередив про загрозу зриву будівництва розв'язок на Житомирській трасі
Фото: ukravtodor.gov.ua

"Укравтодор" попередив про можливість зриву будівництва дворівневих розв'язок на Житомирській трасі (М-06) через позицію Київської міської ради.

Йдеться про лівоповоротні з'їзди на масив Чайка (км 15 + 668) і село Білогородка (км 20 + 029), сказано на сайті "Укравтодору".

Зараз там доводиться небезпечно розвертатися через зустрічну магістраль, що часто призводить до серйозних аварій і уповільнює трафік не тільки для повороту ліворуч, а й на основному напрямку Житомирської траси.

У рамках співпраці з ЄБРР і ЄІБ "Укравтодор" реалізує програму підвищення безпеки на під'їздах до Києва. Він передбачає, зокрема, будівництво кількох розв'язок під Києвом. Уже проведено міжнародний тендер для визначення підрядника, розроблено проектну документацію і завершують процедури підписання договору.

Але будівельники зіткнулися з небажанням Київради виділити землю для транспортної розв'язки.

Без відведення близько 3,6 га земель лісового фонду, що перебувають на балансі КО "Київзеленбуд", реалізувати розв'язку в районі Чайки неможливо. Незважаючи на це, постійні комісії Київради кілька разів відмовлялися підтримати питання будівництва.

У зв'язку із цим "Укравтодор" попередив, що така позиція змусить його відмовитися від реалізації проекту будівництва дворівневих розв'язок на дорозі М-06.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram