ГоловнаЕкономікаДержава

Прокуратура передала заарештоване судно "Норд" у користування АРМА

Таке рішення ухвалено для збереження бюджетних коштів, що витрачаються на утримання судна.

Прокуратура передала заарештоване судно "Норд" у користування АРМА
Фото: ark.gp.gov.ua

Прокуратура Криму передала Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, (АРМА) речовий доказ у кримінальному провадженні - судно СЧС "Норд" (бортовий номер М -13-0057).

Про це повідомляється на сайті на сайті прокуратури.

Зазначається, що передавання відбулося в рамках виконання постанови Херсонського міського суду Херсонської області.

"Мета передавання судна - здійснення всіх заходів з управління з метою збереження або збільшення вартості активів або передавання активів в управління на підставі договору управління чи розпорядження, або реалізації відповідних активів з подальшим розміщенням готівкових коштів на рахунках у державних банках до закінчення кримінального провадження", - повідомив начальник управління прокуратури Криму Євген Комаровський.

За його словами, таке рішення було ухвалено з метою збереження бюджетних коштів, що витрачаються на утримання заарештованого судна на території морського порту "Бердянськ".

У прокуратурі нагадали, що 4 жовтня ними в Апеляційний суд Києва було скеровано обвинувальний висновок щодо громадянина України, капітана судна "Норд" у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою завдання шкоди інтересам держави) для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

"Так, капітан судна СЧС "Норд", у збиток інтересам України забезпечив незаконний виїзд з тимчасово окупованої території України за межами дозволених порядком контрольних пунктів перетинання адміністративного кордону з півостровом Крим членам екіпажу зазначеного судна, з метою промислового вилову риби", - пояснили у відомстві.

Нагадаємо, російський сейнер "Норд" з 10 членами екіпажу на борту затримали 25 березня 2018 року.

Капітану судна Володимиру Горбенку інкримінують ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни) та ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). 30 серпня Горбенкові повідомили про завершення досудового розслідування.

Іншим членам екіпажу інкримінували ч. 2 ст. 204 Кодексу України Про адміністративні правопорушення (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram