ГоловнаЕкономікаБізнес

Проект ТІС став одним із переможців галузевої премії Ukrainian Rail Award

Окрім ТІС, володарями премії в номінації "Проект року" стали компанії УПЕК і "Укрзалізниця".

Проект ТІС став одним із переможців галузевої премії Ukrainian Rail Award
Фото: tis.ua

Проект запуску контейнерних поїздів групи компаній ТІС (Одеська обл.) став одним із переможців у номінації "Проект року" галузевої премії Ukrainian Rail Award 2018.

Церемонія нагородження Ukrainian Rail Award цьогоріч проводиться вперше. Премію вручали за вагомий внесок у розвиток залізничної галузі України. Переможців визначено онлайн-голосуванням учасників ринку. Крім ТІС, володарями премії в номінації "Проект року" стали компанії УПЕК і "Укрзалізниця".

Як повідомила прес-служба групи ТІС, вручення нагороди відбулося на міжнародній виставці RAIL EXPO 2018, яка проходить 16-18 жовтня в Києві. "В останні два роки ТІС приділяє велику увагу розвитку залізничної інфраструктури та контейнерних перевезень. Щотижня з ТІС курсують регулярні контейнерні поїзди до Києва, Харкова, в Дніпро і Тернопіль. Це важливий для нас проект, що дозволяє одночасно збільшувати обсяги і швидкість перевезення контейнерних вантажів і суттєво розвантажити автомобільні дороги", - пояснили в прес-службі.

У групі також повідомили, що тільки в Київ з терміналів ТІС щорічно можуть перевозиться понад 11,5 тис. TEU. "Це мінус 12 тис. фур на рік з перевантаженої траси Київ-Одеса", - підкреслюють у ТІС.

Контейнерні поїзди мають низку переваг перед автомобілями. Максимальна маса контейнера, який дозволено транспортувати автомобільними дорогами - 24 тонни, тоді як у поїзд можна завантажити контейнер до 28 тонн, що дає економію на транспортних витратах до 20%. Також залізниця дає можливість відправлення великої партії вантажу, оскільки один поїзд перевозить 100-130 TEU. Потяги не залежать від дорожніх заторів і погодних умов, що гарантує своєчасне прибуття вантажу.

Прес-служба також нагадує, що ТІС своїм коштом збудував залізничну гілку до причалів порту "Южний", яку передав на баланс "Укрзалізниці".

Нагадаємо, за даними "Укрзалізниці", обсяги перевезених залізничним транспортом контейнерів по території України у 2017 році зросли на 10% порівняно з 2016 роком. Разом із тим, контейнери поки що становлять лише 1% від загальних обсягів залізничних вантажів.

ТІС - найбільший приватний стивідорний оператор України. До групи входять п'ять сучасних терміналів у порту "Южний": ТІС-Зерно, ТІС-Міндобрива, ТІС-Руда, ТІС-Вугілля і ТІС-Контейнерний термінал. У 2017 році ТІС опрацював понад 26 млн тонн різних вантажів, які вирушили в більш ніж 1500 портів по всьому світу. За час своєї роботи група інвестувала в об'єкти портової інфраструктури понад $770 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram